Mintegy 640 millió forintból fejlesztik az ivóvízrendszert Szolnokon

A mintegy 150 ezer embert érintő beruházások várhatóan jövő tavasszal kezdődnek, és a tervek szerint 2020-2021-ben érnek véget.

Forrás: MTI2019. 12. 18. 15:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 640 millió forintból fejleszti a szolnoki ivóvízrendszert a Víz-és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok és a megyei jogú város önkormányzata konzorciumban – mondta Szolnok polgármestere szerdán sajtótájékoztatón.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően valamint önerőből, összesen mintegy 640 millió forintból két projekt valósul meg. Hozzátette: a mintegy 150 ezer embert érintő beruházások várhatóan jövő tavasszal kezdődnek, és a tervek szerint 2020-2021-ben érnek véget.

Szólt arról, hogy Szolnokon a Tisza folyóból nyerik az ivóvizet tisztítást követően. A rendszer azonban az évek során kopik, fejleszteni kell – közölte. Felidézte, hogy mintegy két évtizede történt utoljára ilyen komoly fejlesztés, amellett, hogy a város ivóvíz-, valamint csatornahálózatát folyamatosan karbantartják.

Kiemelte: a városban az ivóvíz minősége a továbbiakban is olyan jó minőségű lesz, mint az eddig megszokott.

Kaposvári Kázmér, a Víz-és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok vezérigazgatója elmondta: a biztonságos ellátást szolgáló beruházások érintik a felszíni vízmű területét, a szennyvízágazatot.

Magyarné Bede Marianna, a Zrt. műszaki igazgatója elmondta: bíznak abban, hogy további pályázati lehetőségeknek köszönhetően a városban az Ady Endre út valamint a szennyvíz-főgyűjtő rekonstrukciója is megvalósulhat.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium által vissza nem térítendő 250 millió forinttal támogatott egyik pályázatnak köszönhetően a víziközművek energiahatékonyságát fejlesztik. Az eszközbeszerzésre irányuló fejlesztéshez az önrész szintén 250 millió forint.

A beruházáshoz pályázaton 100 millió forintot nyert a konzorcium. A szükséges több mint 42 millió forint önerőt Szolnok önkormányzata a koncessziós díj terhére biztosítja. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Vízközművek Állami Rekonstrukciós Alapból nyújtott támogatás célja rekonstrukciók megvalósítása, a víziközmű-rendszerek műszaki állapotának javítása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.