Mínuszok várhatók a Budapesti Értéktőzsdén az elemzők szerint

A csütörtöki esések után pénteken is mínuszokra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Forrás: MTI2019. 02. 08. 9:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az európai és az amerikai piacokon is komoly esések voltak csütörtökön, amit az európai növekedési félelmek és a washingtoni-pekingi kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos aggodalmak okoztak. Hasonlóan negatív volt a hangulat a BÉT-en is – tette hozzá.

Az elemző szerint, miután a nemzetközi határidős indexek további eséseket jeleznek, mínuszos nyitás várható a magyar tőzsdén is.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött elemezésében szintén kiemelte, hogy a romló nemzetközi befektetői hangulat a hazai részvénypiacot sem hagyta érintetlenül, és a Richter veszteségleírására is nagyobb eladásokkal reagáltak a befektetők. Így végül 1 százalék feletti mínuszban zárt a BUX index csütörtökön, melyre hetek óta nem volt példa – jegyezte meg.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 423,53 pontos, 1,04 százalékos csökkenéssel, 40 173,73 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 11,6 milliárd forint volt. A Mol ára nem változott, 3246 forinton zárt, forgalma 978,1 millió forintot tett ki.

Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,61 százalékkal 11 400 forintra csökkent, 2,4 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom árfolyama 3,50 forinttal, 0,74 százalékkal 469 forintra csökkent, forgalma 558,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 195 forinttal, 3,40 százalékkal 5540 forintra esett, a részvények forgalma 4,2 milliárd forintot ért el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.