Moody's: Magyarország hitelképességi kilátása továbbra is stabil

A közép- és kelet-európai EU-gazdaságok a Moody's Investors Service megítélése szerint viszont negatív hitelképességi kilátással kezdik a 2020-as évet.

Forrás: MTI2020. 01. 13. 14:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negatív hitelképességi kilátással kezdik a 2020-as évet a közép- és kelet-európai (CEE) EU-gazdaságok a Moody's Investors Service megítélése szerint, elsősorban a külső növekedési környezet romlása miatt. Magyarország egyéni, befektetési ajánlású államadós-osztályzatának kilátása ugyanakkor változatlanul stabil.

A nemzetközi hitelminősítő hétfőn Londonban ismertetett 14 oldalas előrejelzésében hangsúlyozza azt is, hogy a közép- és kelet-európai EU-régió gazdasági növekedése továbbra is jelentősen meghaladja az Európai Unió egészének növekedési átlagát.

A Moody's közölte: várakozása szerint a CEE-térség hazai össztermékének (GDP) átlagos növekedési üteme a külső visszahúzó tényezők miatt az idén 3,3 százalékra, 2021-ben 3 százalékra lassul a 2019-re valószínűsített 3,8 százalékról.

A ház szerint ez azt is jelenti, hogy az országcsoport átlagos növekedése az idén 2,1 százalékponttal, jövőre 1,6 százalékponttal lesz gyorsabb az euróövezet várható növekedési üteménél a tavalyi 2,7 százalékpontos növekedési előny után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.