Munkahelyi oktatásokkal is segítik a pénzügyi ismeretterjesztést

A lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő kormányzati stratégia részeként a Tesco, a SPAR és a Magyar Posta dolgozói vehettek részt elsőként pénzügyi ismeretterjesztő előadásokon, ahol a Pénzügyminisztérium (PM), a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék szakértői tájékoztatták a résztvevőket többek között a banki szolgáltatásokról és a panaszkezelés tudnivalóiról – közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 05. 24. 16:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértők beszámoltak a lakosságnak szóló kormányzati támogatásokról is, köztük a családi otthonteremtési kedvezményről.

Kiemelték, az előadások célja a fogyasztók pénzügyi tudatosságának erősítése, illetve a családi pénzügyek tervezésének elősegítése, ami a PM szerint hozzájárul a magyarországi pénzügyi kultúra fejlesztéséhez is.

Hasonló megfontolásból indította el nemrég a Pénzügyminisztérium az „Okosan a pénzzel!” elnevezésű honlapot, amely áttekinthető módon, közérthető formában nyújt hatékony segítséget a mindennapokat érintő pénzügyi kérdésekben minden korosztály számára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.