Nagyobb lesz a rend a fővárosi repülőtéren

2019. 05. 15. 17:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keményebb fellépésre készül a Budapest Airport azért, hogy a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér területén a hatóságokkal együttműködve megszüntessen minden illegális tevékenységet – közölte Hardy Mihály kommunikációs igazgató.

Mint mondta, a fővárosi légikikötőben jellemzően előfordul adománygyűjtés, kéretlen marketingtevékenység, illegálisan ajánlott fuvar a városba – ezek a Budapestre érkező utasok zaklatásának módjai.

A reptér ugyan a nyilvánosság számára megnyitott terület, a hatóságok által jóváhagyott repülőtérrend értelmében 2019. május 15-től minden kereskedelmi vagy adománygyűjtő, politikai vagy egyéb típusú tevékenységhez, beleértve a szórólapozást, a rendezvények szervezését, a filmforgatást vagy az utasok kereskedelmi ajánlatokkal történő megszólítását a Budapest Airport előzetes, írásbeli jóváhagyása szükséges – közölte, hozzátéve: az utaspanaszok alapján a Budapest Airport új biztonsági szolgáltatót bízott meg a feladattal, hogy minden olyan illegális és/vagy kéretlen tevékenységet tartson távol a termináltól, ami az utazóközönség zaklatásával járhat.

Az új szabályok nem érintik a reptéri üzemeltető és a hivatalos, engedéllyel rendelkező utasszállító partnerei között fennálló hatályos megállapodásokat, azaz a BKK-buszok, a Főtaxi és a Minibud szolgáltatását.

Az engedéllyel rendelkező, előre rendelt taxik is változatlan módon, napi kétszeri ingyenes behajtási lehetőséggel vehetik fel utasaikat a terminálépületek mellett, és az utasok csoportjait elszállító turistabuszok ugyancsak változatlan rendben működhetnek.

A biztonsági szolgáltatók szakemberei viszont mindenkit, aki illegális utasfelvételt kísérel meg vagy bármely kéretlen, nem kívánt ajánlatot tenne, megakadályozzák ebben a tevékenységében, és az elkövetők jogi eljárásra is számíthatnak.

– A koordinált fellépés célja, hogy véget vessen az utasok zaklatásának, hogy a továbbiakban ne rontsák Magyarország és a repülőtér jó hírét az idelátogatók körében – fogalmazott Hardy Mihály.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.