Négy nap alatt több mint ötezer vállalkozás jelezte hiteligényét

Március 16-tól bővül a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre jogosult vállalkozások köre, elsősorban a szolgáltató és kereskedelmi ágazatok tevékenységeivel.

Horváth Éva
2021. 03. 12. 16:56
null
20200420 Budapest Bezárt boltok Fotó: Bach Máté (BPM) Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 16-tól, azaz jövő hét keddtől már azok a vállalkozók is beadhatják hitelkérelmüket a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre, akiket kedvezőtlenül érintenek a Covid–19-járvány harmadik hulláma miatti, új korlátozó intézkedések.

A támogatott konstrukció eddigi, huszonöt TEÁOR kódot tartalmazó kedvezményezetti listája további harminc ágazattal bővült, elsősorban a szolgáltató és kereskedelmi ágazatok tevékenységeivel.

Az MFB dolgozik a program következő szakaszának előkészítésén, illetve folyamatosan gyűjti és értékeli a vállalkozásoktól érkező visszajelzéseket is – jelezte pénteki közleményében a pénzügyi intézmény. A feltételek nem változtak, vagyis a hitel széleskörűen felhasználható: a bér, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezése mellett az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására is igényelhető. A program keretösszege százmilliárd forint, az igényeket az országosan elérhető MFB Pontokon lehet benyújtani.

Az MFB folyamatosan gyűjti a vállalkozásoktól érkező igényeket és a hitelprogrammal kapcsolatos visszajelzéseket annak érdekében, hogy minél szélesebb körnek tudjon hasznos segítséget nyújtani.
Fotó: Bach Máté (BPM)

A hitelprogram a teljes futamidő alatt fix nullaszázalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek (kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj) és akár nullaszázalékos saját forrással is elérhető. A hitelt tízéves futamidővel és hároméves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően százszázalékos előleg folyósításával. A minimum egymillió, maximum tízmillió forint hitelösszegig elérhető kölcsön célja, hogy a legkisebb cégeknek, tehát elsősorban a mikro- és kisvállalkozások számára kínáljon gyors segítséget.

Az MFB Pontok visszajelzései alapján komoly érdeklődés kísérte a hitelprogram indulását.

Az indulás óta eltelt mindössze négy nap alatt több mint ötezer vállalkozás jelezte előzetes hiteligényét, és ez a szám az előrejelzések szerint dinamikusan bővül majd a következő hetekben – utalt rá közleményében a bank.

Az MFB folyamatosan gyűjti a vállalkozásoktól érkező igényeket és a hitelprogrammal kapcsolatos visszajelzéseket annak érdekében, hogy minél szélesebb vállalkozói körnek tudjon hasznos segítséget nyújtani. A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön következő szakaszának előkészítése mellett az MFB a jelenlegi termékváltozathoz érkező javaslatokat is értékeli, így többek között vizsgálja a 2019-ben alapított vállalkozások bevonásának lehetőségét is a kedvezményezetti körbe.

A kibővített lista, illetve az igényléshez szükséges minden további információ megtalálható az Mfb.hu és az Összetartók.hu oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.