Negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak le az év végéig

Várhatóan negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak le az év végéig a budapesti útépítési program keretében, ez a földutak mintegy húsz százalékát jelenti – közölte a program koordinációjáért felelős miniszteri biztos szerdán Budapesten újságírókkal, hozzátéve: a program második üteme folyamatban van.

Forrás: MTI2019. 06. 26. 14:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A program keretében a pesti oldalon elsőként elkészült XVI. kerületi út átadóján Szatmáry Kristóf közölte: a tervek szerint négy-öt éven belül az összes fővárosi belterületi földutat leaszfaltozzák.

A politikus, aki a körzet fideszes parlamenti képviselője is, elmondta, két évvel ezelőtt a XVI. kerületi képviselők vetették fel a Fidesz budapesti választmányán, hogy a fővárosi külső kerületekben lévő földutak aszfaltozására támogatásra lenne szükség. Ezután kezdeményezték a kormánynál egy budapesti útépítési program elindítását; első lépésként 10 milliárd forintot biztosított a kormányzat a programra.

A tavaly év végén kiírt pályázatra 14 kerület 188 földút aszfaltozására nyújtott be pályázatot. Ezek hossza 45 kilométer, ami a budapesti földutak mintegy 20 százaléka. Ezeket várhatóan az év végéig leaszfaltozzák.

Szatmáry Kristóf kitért arra is, hogy az első körben nem az összes forrásra érkezett pályázat, így a program második körében mintegy 2 milliárd forintra írtak ki pályázatot. Ennek keretében öt kerület pályázatot mintegy tíz kilométernyi út megépítésére.

A példaértékű program a kormány, a főváros és a kerületi önkormányzatok együttműködésének köszönhetően valósulhat meg – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Kovács Péter (Fidesz-KDNP), a XVI. kerület polgármestere elmondta, a kerületben a most elkészült utca mellett további kettő már átadás előtt van. A kerületben összesen 11 utat építenek ki – közölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.