Nem bírta a versenyt: az LG felhagy az okostelefon-gyártással

A cég bizonyos ideig még biztosítja a szervizszolgáltatást, illetve a szoftveres frissítéseket.

Forrás: MTI2021. 04. 05. 10:44
null
Április elején várható az LG mobil-üzletág sorsának hivatalos bejelentése. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-koreai LG Electronics elektronikai és elektromos készülék- és berendezésgyártó konszern július végével felhagy a veszteséges okostelefon-gyártással – jelentette be a cég hétfőn az igazgatótanács egyhangú döntése alapján.

Az LG 2015 második negyedéve óta gyártotta veszteséggel az okostelefonokat,

az ágazat halmozott vesztesége azóta megközelítette a 4,5 milliárd dollárt. A cég az utóbbi időszakban vevőt keresett mobilgyártó ágazatára, de ez nem járt sikerrel.

Az LG jelenleg mintegy kétszázalékos részesedéssel rendelkezik a globális okostelefon-piacon. Tavaly 23 millió készüléket szállított ki, szemben a piacvezető Samsung 256 millió készülékével. Az LG rámutatott arra, hogy az okostelefon-gyártás leállítása rövid távon csökkentheti bevételét, hosszabb távon ugyanakkor javítja a cég pénzügyi helyzetét. Az LG öt üzletágából az okostelefon-gyártó a legkisebb, a cég teljes bevételének hét százaléka keletkezik itt.

A cég közleménye szerint július 31. után is értékesíti a raktáron lévő okostelefonjait, és bizonyos ideig biztosítja a szervizszolgáltatást, illetve a szoftveres frissítéseket.

Az LG volt az egyik első cég a világon, amely Android operációs rendszert alkalmazott a mobiltelefonjaiban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.