Nem készít több desszertet az Android

Az androidosok használtak már például fánkot, mézeskalácsot és nugátot, a legfrissebb verzió azonban az egyszerű Android 10 elnevezéssel kerül majd a telefonokra és más mobileszközökre.

Magyar Nemzet
2019. 08. 26. 17:49
null
Ez még kapott nasit, a következő robot a 10-es számot fogja majd Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkésőbb a Pie, vagyis pite nevű Android operációs rendszer megszületése óta foglalkoztathatja a kérdés a Google fejlesztőit és a felhasználókat is: milyen édesség kezdődik q-val? A találgatás hiábavaló, ugyanis a szoftveróriás szakít a finomságokkal, noha sokaknak jóval egyszerűbb volt megjegyezni az édességeket, mint a verziószámokat. Az androidosok használtak már például fánkot, mézeskalácsot és nugátot, a legfrissebb verzió azonban az egyszerű Android 10 elnevezéssel kerül majd a telefonokra és más mobileszközökre.

A vállalat azzal indokolta a döntést, hogy egyre nehezebb feladat elé állította a marketingeseket a desszertnevek kitalálása már csak azért is, mert a globális márkanevekkel kapcsolatos elvárásokat is szem előtt kellett tartaniuk.

– Van néhány jó nevünk, de minden esetben problémát jelentett, hogy a világ egy részén nem működött. A pite nem mindenhol desszert, a lollipop (nyalóka) sokak számára nehezen kiejthető, a marshmallow (mályvacukor) pedig sok helyen nem igazán van jelen – mondta el a Verge című online lapnak a Google termékmenedzsmentért felelős igazgatóhelyettese, Aude Gandon.

Ez még kapott nasit, a következő robot a 10-es számot fogja majd
Fotó: 123RF

A 10-es szám kapóra jött a vállalatnak arra, hogy megszabaduljon a felhasználókat ugyan szórakoztató, de a marketingeseknek fejtörést okozó gyakorlattól. A cég központjának bejáratát őrző figurákhoz hamarosan egy olyan csatlakozik, amelyik egy 10-es számot tart a kezében. A vállalat közölte azt is, hogy változtat a logó kinézetén és a betűtípuson.

A Google egyúttal leállítja azt a projektjét, amelyiket még 2017 márciusában kezdett azért, hogy világszerte az androidos telefonok segítségével javítsa a mobilszolgáltatók nyújtotta hálózat minőségét. A Mobile Network Insights programban a cég titkosított információkat gyűjtött a felhasználóktól, és azokat a telefonálók által használt hálózat jelerősségének, illetve a kapcsolat sebességének ellenőrzésére használta – majd továbbította a szolgáltatóknak. A Reuters hírügynökség szerint a vállalat adatvédelmi aggályok miatt állította le a programot, ugyanis a felhasználó kifejezett hozzájárulása nélkül szolgáltatott adatokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.