Nem találtak hibát a jegybanknál a számvevők

Magyar Nemzet
2019. 03. 22. 16:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabályozott és szabályszerű volt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) működése 2017-ben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése szerint. A számvevőszék megállapította, hogy a jegybank gazdálkodása során betartotta a jogszabályi előírásokat, a pénzügyi közvetítőrendszert felügyelő, ellenőrző és szabályozó tevékenysége támogatta a pénzügyi közvetítőrendszer szabályszerű működését, a fogyasztói érdekek védelmét.

Az MNB intézkedési tervé­ben foglalt feladat végrehajtása elősegítette a pénzügyi közvetítőrendszer stabil és biztonságos működését. A felügyelőbizottság működése megfelelt a jogszabályok és az ügyrend előírásainak. A belső ellenőrzési szervezet működése szabályozott és szabályszerű volt. Az MNB többségi és kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságai feletti tulajdonosi joggyakorlása megfelelt a jogszabályi előírásoknak.

A működési költségek éves tervét a jegybank szabályszerűen összeállította. A működési költségekkel összefüggő beszerzések és a kapcsolódó elszámolások szintén szabályszerűek voltak. A működési költségekre és a beruházásokra vonatkozó éves terv elkészítéséről a szervezet gondoskodott. A beszerzések, a beruházások megvalósítása és a kapcsolódó elszámolások, illetve az MNB által nyújtott támogatások tervezése, kifizetése és elszámolása szintúgy szabályszerű volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.