Nem tartja meg közgyűlését az Opus Global

Nem tartja meg április 30-ra tervezett éves rendes közgyűlését az Opus Global Nyrt. – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Forrás: MTI2020. 04. 17. 19:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a társaság igazgatósága a meghívóban közzétett napirenden szereplő valamennyi kérdésben határozni fog, a számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadásával együtt.

A veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napos jogvesztő határidőn belül a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek kérhetik a közgyűlés összehívását, az igazgatóság által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott közgyűlési határozatok utólagos jóváhagyása miatt.

A beszámolóról és az adózott eredmény felhasználásáról szóló döntés utólagos jóváhagyása miatt a közgyűlés összehívása azzal az eltéréssel kezdeményezhető, hogy a részvényeseket a közgyűlés összehívásának kezdeményezési joga 2020. május 31-éig illeti meg.

A tájékoztatásban jelezték, ha az igazgatóság által tervezett döntéshozatalig, április 30-ig egyéb, a döntéshozatal valamelyik részét vagy annak egészét érintő újabb, vagy más szabályozás lép hatályba, a társaság aszerint fog eljárni, a részvényesek tájékoztatása mellett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.