Nincs már egész életre szóló állás

A pályamódosítás a közhiedelemben éles váltásként, ijesztő helyzetként él még ma is.

Magyar Nemzet
2020. 06. 27. 12:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai világban már nincs olyan nagy jelentősége a munkahelyváltásnak, ráadásul a járványhelyzet sokakat újratervezésre kényszerít. Nagy-Józsa Dorka, az Y2Y Hungary Kft. szervezetfejlesztéssel foglalkozó cég ügyvezetője a Profession.hu-nak arról beszélt, hogy a pályamódosítás a közhiedelemben éles váltásként, ijesztő helyzetként él még ma is, pedig bármelyikünk képes lehet az élete, szakmája egy-egy területét mozaikként kezelni, és sok darabból kirakni a teljes képet. Ráadásul míg régen az ideális munkavállaló évtizedeket töltött egyetlen munkahelyen vagy pozícióban, manapság azt, aki tíz évnél hosszabb ideig dolgozik változatlan pozícióban, a cégek hajlamosak rugalmatlannak nevezni, és akár az ambíció hiányát is feltételezhetik.

– Érdemes tudatosítanunk, hogy a munkával töltött négy-öt évtized alatt folyamatosan tanulunk, fejlődünk, tapasztalatokat gyűjtünk, szélesítjük mind a látókörünket, mind a kompetenciáinkat. Miközben úton vagyunk, maga az út is egyre szélesedik, egyre több lehetőséget tár elénk – fogalmazott Nagy-Józsa Dorka. A legsikeresebb pályamódosítóknak ezért általában fogalmuk sincs arról, hogy ők egyben karrierváltók is, és pont ez teszi sikeressé a folyamatot. Nem azon görcsölünk, hogy amivel ma foglalkozunk, az mennyire távol áll attól, amivel szeretnénk, csak haladunk, képezzük magunkat, és nem tűnik fel, hogy egyszer csak odaértünk, ahova vágytunk – mutatott rá a szakértő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.