Nincs megállás a turizmus növekedésében

2019. 04. 11. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Töretlen a magyar turisztikai szektor növekedése, a dinamikusan fejlődő, biztonságos Magyarország és Budapest egyre népszerűbb a nemzetközi utazóközönség körében – hívta fel tegnap a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség az újonnan megjelent, februári utasforgalmi statisztikák kapcsán.

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése alapján még több vendég, stabilan erős belföldi forgalom, magasabb bevételek és jelentősen bővülő Szép-kártya forgalom jellemezte februárban a turisztikai ágazatot. Az adatok azt mutatják, hogy a második hónapban közel öt százalékkal több külföldi turista érkezett hazánkba, akik 26 ezerrel több vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken az előző év azonos időszakához képest.

Továbbra is erős a belföldi turizmus, amelyet 2019-ben a Szép-kártya a korábbinál nagyobb mértékben támogat, ezt a februári 15,6 százalékkal magasabb pihenőkártya-költések is alátámasztják. Az év első két hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek szállásdíj-bevételének növekedési üteme jelentős, 7,2 százalékos volt, és elérte a harmincmilliárd forintot.

Februárban Németországból érkeztek a legtöbben Magyarországra, számuk ugyanakkor 3,8 százalékkal elmarad a tavalyi hasonló időszakitól. Erősen, 11,6 százalékkal nőtt a spanyol, 12 százalékkal a francia, 14,8 százalékkal a cseh vendégforgalom az év elején.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.