Nőtt a fertőzések veszélye a gyümölcsösökben

Az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések veszélye a gyümölcsösökben – közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai igazgatója.

Forrás: MTI2020. 03. 14. 14:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunyadi István hozzátette: az enyhe télben a termést károsító kórokozók és rovarok nem ritkultak az átlagosan szokott mértékben.

Ezért is fontos szerinte, hogy a károsítók ellen időben kezdjék meg a védekezést, ami persze magasabb költségeket is jelenthet a gazdálkodóknak.

Az igazgató kitért arra is: a meteorológiai előrejelzés szerint lehűlés következik, ami leginkább a fagyokra, lehűlésekre érzékeny csonthéjasokat és a több helyen már virágzó kajszibarack állományt veszélyezteti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.