Novemberben mutatják be a hazai vállalkozásoknak készült stratégiát

Rövidesen nyilvánosságra hozzák a kormány kis- és közepes vállalkozói (kkv-) stratégiáját, a Magyar Fejlesztési Bank pedig már tegnap bemutatta a megújított Versenyképességi hitelprogramját. Kiemelt cél, hogy a hazai kkv-k minél több, a versenyképességüket jelentősen javító beruházást hajtsanak végre.

Munkatársunktól
2019. 10. 18. 14:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány elfogadta a kis- és közepes vállalkozói (kkv-) stratégiát, amelynek részleteit november 5-én mutatják be – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára tegnap a Porfólió és a Magyar Fejlesztési Bank- (MFB-) csoporthoz tartozó Hiventures konferenciáján.

György László kiemelte: a stratégia a vállalkozások megkérdezésével készült, igényeik és javaslataik alapján hét beavatkozási területet határoztak meg. Így a kkv-stratégia a vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezet megteremtésére, az üzleti környezet és az e-kormányzat eszközeinek fejlesztésére, a szektor fejlődési képességének, innovációs, digitális teljesítményének erősítésére, a szükséges tudás megszerzésének támogatására, a finanszírozáshoz jutás ösztönzésére, a nemzetközivé válásra, illetve a generációváltás elősegítésére épül − sorolta tudósításában a távirati iroda.

György László jelezte: figyelembe vették a cégek javaslatait
Fotó: Mirkó István

A fejlesztési bank tegnapra időzítette a megújított MFB Versenyképességi hitelprogram megjelentetését, amely a tőke- és a hitelkonstrukció kombinálásával finanszírozást biztosít olyan vállalkozásoknak is, amelyek a fejlesztési bank tőkebefektetési segítségét már igénybe veszik a Hiventurestől. A bank lapunkkal közölte: céljuk, hogy az egészséges tőkeszerkezet kialakítása mellett kedvező hitel nyújtásával bővítse azoknak a vállalkozásoknak a körét, akik a versenyképességüket jelentősen javító beruházásokat hajthatnak végre. A százmilliárdos keretösszegű MFB Versenyképességi hitelprogramba már akár százmillió forintos hiteligénnyel bekerülhetnek a cégek, amelyek euró- és forintalapon, fix kamattal, hosszú futamidővel, jó feltételrendszerrel juthatnak forráshoz.

Mint ismert, az MFB az év elején jelentette meg a Versenyképességi hitelprogramot, amely tőkepótló jellegével, fix kamatozásával és magas összeghatárával hiánypótló finanszírozási lehetőséget jelent a vállalkozásoknak. A hitelprogram továbbra is széleskörűen felhasználható, hagyományos beruházási célok mellett tartós forgóeszköz-finanszírozásra és akvizícióra is fordítható. A futamidő változatlanul maximum 15 év lehet, és a hitelt mind az agrár-, mind pedig az egyéb ágazatokban tevékenykedő cégek igényelhetik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.