Nyomtatott formában is népszerű a MÁP Plusz

Novemberi indulása óta már 105 milliárd forintnyi nyomtatott Magyar Állampapír (MÁP) Pluszt vásároltak a magyar családok, az értékesítés nyolcvan százalékát vidéken regisztrálták.

Magyar Nemzet
2020. 02. 22. 13:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novemberi indulása óta már 105 milliárd forintnyi nyomtatott Magyar Állampapír (MÁP) Pluszt vásároltak a magyar családok, az értékesítés nyolcvan százalékát (átlagosan félmillió forint értékben) vidéken regisztrálták – tájékoztatta Varga Mihály a távirati irodát.

A pénzügyminiszter kiemelte: az értékpapír elektronikus formája is megőrizte népszerűségét, júniusi bevezetése óta több mint 3660 milliárd forintot jegyeztek belőle. A cél az, hogy a devizában fennálló adósság további csökkenése mellett emelkedjen a lakossági állampapírok aránya, és állományuk elérje a 11 ezermilliárd forintot. Ennek eszközeként vált elérhetővé nyomdai formában is az egyik legnépszerűbb megtakarítási forma, a MÁP Plusz, amely hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig érhető el a posta több mint 2100 fiókjában.

Varga Mihály elmondta, hogy az ötéves futamidejű állampapír amellett, hogy kamatadómentes, rugalmas futamidejű, magas kamatozású és biztonságos, az ország stabilitásában is fontos szerepet játszik, csökkenti a külső sérülékenységét azáltal, hogy nem szorulunk külföldi forrásra az adósságfinanszírozáshoz.

A tárcavezető kitért arra is, hogy az elektronikus MÁP Plusz értékpapírok több mint egyharmadát budapesti ügyfelek vásárolták. A kincstáron keresztül közel nyolcszázmilliárd forintnyit értékesítettek tavaly, közel felét Web- vagy MobilKincstáron keresztül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.