Olcsók, ezért csábítók a hitelek

Magyar Nemzet
2019. 09. 19. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alacsony kamatkörnyezet sok fejlesztés előtt álló vállalkozást ösztönöz hitel felvételére. A tervezés azonban elengedhetetlen, így érdemes kiszámolni, mennyi idő alatt térül meg a beruházás, mikor jön vissza a hitel ára, s nem mellékesen, mikortól hoz hasznot a fejlesztés – foglalja össze az OTP Business Trend szakmai összeállításában.

De vajon hogyan lehet kiszámolni, milyen paraméterek mentén és milyen feltételekkel éri meg hitelt felvenni? Első körben célszerű vázolni, milyen beruházást, fejlesztést tervezünk, és az hozzávetőlegesen mennyibe kerül – sorolta a bank.

– Eredménye lehet kapacitásbővítés, ami növeli a bevételeket, de javíthatja a hatékonyságot is, ami hasonló szintű bevételek mellett csökkenti a költségeket. Ugyanakkor nem mindig könnyű számszerűsíteni egy beruházás hasznát.

Egy új gép beszerzésénél viszonylag könnyen ki lehet számolni, mennyivel nő a termelési kapacitás és az mennyi pluszbevételt hozhat. Ahogyan egy fuvarozócégnél egy új kisteherautó esetében is kikalkulálható, mennyi bevételt generál majd az új eszköz.

Mivel kisebb kamatot jóval nagyobb biztonsággal tud kitermelni a vállalkozás, a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben a rugalmasabb, tágabb lehetőségeket kínáló piaci konstrukciókat is érdemes megragadni. A változó kamatozású hitelek annyira olcsók, hogy szinte nem is kérdés, megéri-e felvenni azokat – fogalmaz az OTP Business Trend szakcikke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.