Online is lehet már tantermet bérelni

Horváth Éva
2020. 01. 09. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fizetéssel járó adminisztráció csökkentése, a fizetési folyamatok felgyorsítása és a pénzügyi szemléletformálás a célja a 2018-ban indult Készpénzkímélő Iskolák programnak. A Pénzügyminisztérium (PM), a Magyar Nemzeti Bank és a Pénziránytű Alapítvány a Mastercard Europe kezdeményezésére, a Deloitte szakmai támogatásával megvalósuló projektet az idei tanévben országosan is kiterjesztette. A Klebelsberg Központ és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közreműködésével így immár közel hetven oktatási intézmény büféjében tudnak a tanulók készpénzkímélő módon fizetni – közölte tegnap a Pénzügyminisztérium.

A pilot-projekt újdonsága a Foglalj.be teremfoglalási rendszer, amellyel 2020. január 1-jétől már csak online felületen bérelhetők a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum iskoláinak termei. A rendszer központi eleme egy olyan online szoftver, amely képes a részt vevő iskolák szabad kapacitásait – bevételt termelve – lekötni. A rendszer az iskolák órarendjére épül, így az oktatási célú felhasználást semmilyen formában nem befolyásolják a terembérleti szokások új, automatizált megoldásai. A felhasználás része az online fizetési lehetőség, valamint az igény szerinti szolgáltatások lekötése (takarítás, rendszergazdai felügyelet vagy az eszközök használata).

A PM a jövőben további iskolákra, gimnáziumra és szakgimnáziumra terjeszti ki a Készpénzkímélő Iskolák programot, újabb kártyaolvasó terminálok telepítésével, illetve online felületek kialakításával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.