Önvezető autóbuszt fejlesztenek

Magyar Nemzet
2019. 10. 29. 11:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

WeVid néven magyar–izraeli járműipari vegyesvállalat megalakítását jelentették be Tel-Avivban az elmúlt hétvégén. A cég vezető nélküli autóbuszokhoz fejleszt az utasok és az irányítóközpont közötti interaktív kommuniká­ciós rendszert – tette közzé az MTI. Az eseményen bemutatták a ZalaZone járműipari tesztpályát is, amely biztosítani fogja az új vegyesvállalatnak a szükséges kutatási-fejlesztési környezetet. A magyar és az izrae­li vállalat a külképviselet segítségével talált egymásra, hogy együtt pályázzanak a Magyar–Izrael Kutatás-Fejlesztési Alap 3+3 millió euróra emelt, mindkét ország által támogatott forrásaira.

A rendezvény része volt a tegnap kezdődött, kétnapos Smart Mobility Summitnak, Izrael vezető gépjárműipari csúcstalálkozójának. Magyarország idén már harmadszor delegálhatott előadót a rangos nemzetközi eseményre: idén Simon Péter, a zalai tesztpálya kereskedelmi és üzletfejlesztési vezetője személyében. A Smart Mobility Summit fő célja, hogy segítsen megteremteni az intelligens, energiatakarékos közlekedést. Izrael 2025-re hatvan százalékkal kívánja csökkenteni az ország olajfogyasztását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.