Orbán-Höttges-találkozó: A Telekom elkötelezett Magyarország digitális fejlesztése iránt

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután a Karmelita kolostorban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatóját valamint Srini Gopalant, a cég Európáért felelős vezérigazgató-helyettesét és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját, akikkel Magyarország digitális fejlesztésének lehetőségeit és kihívásait, illetve az e téren elért közös eredményeket tekintették át – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Forrás: MTI2019. 03. 29. 16:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megbeszélésen a magyar kormány részéről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is részt vett.

Timotheus Höttges elmondta, hogy a Magyar Telekom továbbra is elkötelezett Magyarország digitális fejlesztése iránt, és jelentős szerepet vállal a korszerű mobil és vezetékes infrastruktúra kiépítésében. A fejlesztéseket felgyorsíthatná, ha a piaci szereplők a különadók egy részét erre fordíthatnák – tette hozzá.

A vállalat 2014 és 2018 között közel 240 milliárd forintot fordított magyarországi hálózatfejlesztésre, ennek eredményeként gigabites vezetékes hálózata már egymillió elérést biztosít, és a magyar 4G hálózat is a világ élvonalában szerepel. A cégvezetők elmondták: a Magyar Telekom távlati célja, hogy az egész országban gigabites hálózati képességet biztosítson. A vállalat év elején elindította első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszeg belvárosában, és leányvállalatával, a T-Systems Magyarországgal együtt 5G teszthálózat kiépítését végzi a zalaegerszegi járműipari tesztpályán.

A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország jövője szempontjából kulcsfontosságú, hogy mennyire tud élni a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel. A szabályozási környezet, a befektetés-ösztönzés, valamint a frekvenciagazdálkodás mind olyan eszközök, amelyek a „gigabit társadalom” gyors hazai kiépülését szolgálhatják. Közös célok mentén, együttes erőfeszítésekkel Magyarország meghatározó digitális szereplője lehet a régiónak – hangzott el a pénteki találkozón.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.