Orbán: Nagy lehetőségek a lengyel–magyar gazdasági kapcsolatokban

Az R4S Consulting lengyel kommunikációs cég budapesti irodájának megnyitóján beszélt a miniszterelnök.

Fellegi Tamás Péter
2020. 10. 08. 11:04
null
2020.10.08. Budapest Orbán Viktor Igor Janke a Four Seasonsben Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdi magyarországi tevékenységét a lengyel R4S Consulting, a cég budapesti irodájának megnyitása alkalmából sajtótájékoztatót tartott, melyen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott. Az eseményen először Igor Janke, az R4S Consulting partnere szólalt fel, aki mindenekelőtt jelezte, hogy Magyarországgal és a miniszterelnökkel való kapcsolata igen régi: már 1989-ben jelen volt a Hősök terén, amikor Orbán Viktor megtartotta rendszerváltó beszédét Nagy Imre és társai újratemetési ünnepségén. Azóta hosszú idő telt el, a lengyel cégek ugyanakkor az elmúlt harminc évben nem aknázták ki igazán a magyarországi üzleti lehetőségeket. Az R4S megjelenése ezen hivatott változtatni: általa a lengyel gazdaság képviselői közvetlenül kapcsolatot építhetnek a magyar gazdaság szereplőivel.

– Lengyelországban hatalmas sikert arattunk. A világ óriáscégei, és a maga ágazatában vezető szerepet betöltő számos lengyel cég tisztelt meg minket bizalmával. Célunk jelenleg az, hogy Közép-Európa vezető tanácsadó cégévé váljunk. Közép-Európának óriási lehetőségei vannak, a V4 országok felélénkítik az európai gazdaságot, és mi ebben szándékozunk támogatást nyújtani. Valós és tartós alapokat kívánunk építeni a Magyarország és Lengyelország közötti együttműködés számára. Gazdaság és üzlet – ezek kötnek össze a legszorosabban – mondta Igor Janke.

Orbán Viktor üdvözölte Igor Jankét mint régi barátot, aki Hajrá, magyarok! – Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemével címmel könyvet is írt a miniszterelnökről. A lengyel–magyar kapcsolatokról azt mondta, hogy noha azok kiválóak, gazdasági értelemben messze nincsenek még kihasználva a két ország közötti lehetőségek.

A visegrádi négyeknek meg kell próbálniuk együtt növekedni, erősödni, mert ha erre képesek, akkor lesz közép-európai szereplője a világgazdaságnak és a világpolitikának, valamint befolyásos szereplője az európai politikának.

A visegrádi térségben messze Lengyelország a legnagyobb, ezt tényként kell elfogadnunk: a legtöbbet ők tudják tenni a gazdasági kapcsolatok érdekében, így értelemszerűen egy lengyel közvetítő cég lehetőségei kiválóak ebben.

Fotók: Kurucz Árpád

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.