Óriás bevétel, kisebb profit a Google-nél

A várakozásokat meghaladó bevétellel zárta a harmadik negyedévet az Alphabet, a Google anyavállalata, amelynek ugyanakkor a becsültnél kisebb lett a profitja.

Forrás: MTI2019. 10. 29. 22:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég kedden azt közölte, hogy a szeptember végével záródott három hónapban a bevétele 40,5 milliárd dollár volt, 20 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A növekmény részben a hirdetési bevételek gyors emelkedésének köszönhető. A hirdetésekből származó negyedéves bevétele elérte a 33,9 milliárd dollárt, ami 17 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest. Ugrásszerűen emelkedett a felhőszolgáltatásokból származó bevétel, a tavalyi harmadik negyedévi 4,6 milliárd dollárról 6,4 milliárd dollárra nőtt.

Az Alphabet profitja 7,1 milliárd dollár, részvényenként 10,12 dollár volt.

Szakértők jóval nagyobb, 8,7 milliárd dollár profittal és némileg szerényebb, 40,3 milliárd dollár bevétellel számoltak az idei harmadik negyedévre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.