Óriási az érdeklődés a nívós magyar fejlesztések iránt

Kiemelt kormányzati és önkormányzati fejlesztésekkel, Budapest és négy vidéki város — Debrecen, Kecskemét, Miskolc és Szeged — nagyberuházásaival készül Magyarország a rangos müncheni Expo Real kiállításra. A rendezvény jó alkalom arra, hogy megismertessük a csúcsokat döntő hazai ingatlanberuházásokat a külföldi befektetőkkel.

2019. 09. 09. 5:45
null
A Liget Budapest projekt részeként épülő Magyar Innováció Házának látványtervét is bemutatják a müncheni kiállításon Fotó: Városliget Zrt.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetvenöt ország több mint kétezer kiállítója és csaknem negyvenezer döntéshozó gyűlik össze október 7. és 9. között Münchenben, a 22. alkalommal megrendezett Expo Real ingatlanfejlesztési kiállításon.

A több milliárd eurós magyarországi fejlesztéseket bemutató Budapest-stand szervezői világszínvonalú projektekkel készülnek a rangos eseményre, ráadásul a rendezvény élvonalában való jelenlétünknek egyre biztosabb alapot ad, hogy a magyar gazdaság már harmadik negyedéve bővül öt százalék körüli ütemben.

A stand szervezői, Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) várakozásai szerint jó gazdasági mutatóink miatt a csaknem ötmilliárd eurós budapesti és vidéki fejlesztések minden eddiginél több érdeklődőt és lehetséges befektetőt vonzanak majd.

Takács Ernő, az IFK elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta: Magyarország stabil és jövedelmező befektetési célpont a hazai és a nemzetközi vállalkozásoknak egyaránt. Az ingatlanbefektetési piac növekszik, Budapest határain túl számos vidéki nagyváros szintén kiváló lehetőségeket kínál. A kiemelt kormányzati beruházások és a nagy ingatlanfejlesztők tevékenysége révén jelenleg az építőipar Magyarország legdinamikusabban növekvő iparága, amelynek megrendelésállománya 2023-ig mintegy 25 ezer milliárd forint. Takács Ernő kitért rá, hogy az első negyedévben a tavalyi bővülésnél is jelentősebben, 26 százalékkal nőtt a beruházások mértéke. Mint mondta, a régió egészében 2019–2021 során mintegy 15 százalékos növekedés várható. Magyarország e tekintetben most magasan az első helyen áll európai összevetésben.

A rendezvény apropóján Mártonffy Miklós, Budapest főépítésze arról beszélt, hogy a rekordokat döntő turizmus ellenére is élhető a magyar főváros a nyugat-európai nagyvárosokkal összehasonlítva. – Budapest hosszú távú városfejlesztési koncepciója az otthonosság és a fenntarthatóság mentén az okosvárossá alakulást célozta meg, aminek fontos eszközei a közterületek tervezetten gyalogosbaráttá formálása és városi ligetek létrehozása.

A Liget Budapest projekt részeként épülő Magyar Innováció Házának látványtervét is bemutatják a müncheni kiállításon
Fotó: Városliget Zrt.

Jelenleg a főváros arculatát alapvetően meghatározó fejlesztések zajlanak, amelyek erősítik Magyarország, illetve Budapest presztízsét, vonzerejét. Elég csak Európa legnagyobb kulturális beruházására, a Liget Budapest projektre (képünkön) gondolni vagy a tervek szerint novemberre elkészülő új Puskás-arénára, amely Közép-Európa legnagyobb befogadóképességű és legkorszerűbb stadionja lesz.

Ésik Róbert, a HIPA vezérigazgatója ugyanakkor azt is hangsúlyozta, a vidéki városok fokozatosan felzárkóznak Budapest mellé, s országszerte egységesen magas minőségű szolgáltatások, képzett munkaerő, pezsgő ingatlanpiac várja a hazai és nemzetközi befektetőket. Az idei első fél évben hozott befektetői döntések révén a projektek csaknem kilencven százaléka vidéki helyszínen valósul meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.