Oroszország 600 millió dollár hitelt nyújt Fehéroroszországnak

Oroszország 600 millió dollár kölcsönt nyújt Fehéroroszországnak – jelentette be az orosz pénzügyminiszter kedden.

Forrás: MTI2019. 04. 02. 15:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anton Sziluanov azt mondta, hogy az orosz államfő jóváhagyásával Oroszország 600 millió dollár kölcsönt folyósít Fehéroroszországnak. Minszk az összeget egy korábban nyújtott orosz hitel refinanszírozására fordítja.

Minszk február végén jelezte újabb kölcsönigényét Moszkvánál – állította az orosz pénzügyi tárca vezetője.

Kedden azt is bejelentették Moszkvában, hogy Fehéroroszország 200 millió dollár kölcsönt kap április végéig az Oroszország által vezetett Eurázsiai Stabilizációs és Fejlesztési Alaptól (EFSD), ami annak a hitelkeretnek a hetedik részlete, amit a fehérorosz költségvetés stabilizálására különítettek el.

A 10 milliós lélekszámú volt szovjet köztársaságot majd negyedszázada vaskézzel irányító Aljakszandr Lukasenka az orosz kölcsönöktől és az olcsó energiaáraktól függ, hogy működtetni tudja az ország szovjet típusú gazdaságát.

2018 májusi adatok szerint Fehéroroszország 6,3 milliárd dollárral és 60 milliárd rubellel (1 rubel=4,37 forint) adósa Oroszországnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.