Oroszul is tanulnak a hévízi szállásadók

Egy sikeres pályázat eredményeként ingyenes idegen nyelvi és számítástechnikai képzést nyújt tagjai számára a Hévízi Szobakiadók Közössége, mivel jelentősen nő a városba látogató orosz fürdővendégek száma.

2019. 11. 11. 7:34
null
Cél, hogy bárki pihenhessen a fürdővárosban Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy sikeres pályázat eredményeként ingyenes idegen nyelvi és számítástechnikai képzést nyújt tagjai számára a Hévízi Szobakiadók Közössége, mivel jelentősen nő a városba látogató orosz fürdővendégek száma, a januárban kezdődő kurzusok során az angol mellett az orosz nyelv elsajátítására is lehetőség nyílik – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Lajkó Ferenc, az egyesület elnöke. Hozzátette: a közösség tagjai tevőlegesen részt vesznek Hévíz turizmusának fejlesztésében, érdekvédelmet biztosítanak a vendéglátói engedéllyel rendelkezők számára, és elítélik az illegális szálláshelykiadás minden fajtáját. Céljuk, hogy fennmaradhassanak a szobakiadók, és a kisebb jövedelműek számára is lehetőséget adjanak a pihenésre.

Cél, hogy bárki pihenhessen a fürdővárosban
Fotó: Éberling András

Részt vesznek továbbá – sorolta az elnök – az üdülőrégió fizető-vendéglátást érintő döntéseinek előkészítésében, a turisztikai és térségfejlesztési koncepciók kidolgozásában, nem utolsósorban tagjaik vendéglátós ismereteinek pallérozásában. Száztizenhárom hévízi magánszálláshely-tulajdonos csaknem 15 millió forint önkormányzati támogatáson osztozhatott 2019-ben.

A negyedik alkalommal kiírt minőségfejlesztési pályázaton elnyert pénzt a vendéglátók televíziókészülék, társalgói és kerti bútorok vásárlására, udvari játék- és kerékpártárolók kialakítására fordíthatták. Lajkó Ferenc ismertette azt is, hogy az 1994-ben harminc taggal alakult közösségnek ma 214 panzió-, vendégház-, apartmanlakás-tulajdonos tagja van, és igen jó kapcsolatot ápol a hévízi önkormányzattal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.