Ősszel is csábítanak Olaszországba

Egyre több magyar turista fedezi fel Lignano Sabbiadorót, az olasz tengerparti város pedig még több, a hagyományos nyári szezonon kívül érkező látogatót remél a térségünkből.

Rácz Gergő
2019. 07. 19. 9:33
null
A folyamatosan fejlődő üdülőövezetbe magánbefektetőket is várnak Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A növekvő magyar látogatószám miatt a hagyományos üdülési szezonon kívül is népszerűsítené magát az olasz Lignano Sabbiadoro. A tengerparti üdülőváros gazdaságában meghatározó szerepe van a turisztikának, így komoly várakozás előzi meg a most bejelentett kampányt a helyi önkormányzat részéről.

Egyre több magyar turista fedezi fel Lignano Sabbiadorót, az olasz tengerparti város pedig még több, a hagyományos nyári szezonon kívül érkező látogatót remél a térségünkből – hangzott el a település turisztikáját népszerűsítő promóciós eseményen a héten. Mint azt Massimo Brini, Lignano Sabbiadoro városának turisztikai vezetője újságíróknak elmondta, a település évről évre fejlődik, egyre népszerűbb turisztikai célponttá válik, és ezt szeretnék az őszi szezonban is megerősíteni.

A folyamatosan fejlődő üdülőövezetbe magánbefektetőket is várnak
Fotó: 123RF

Jelenleg a tengerparti üdülőkörzet látogatóinak nagyjából a felét olaszok teszik ki, de sok a német és az osztrák is, és mostanra a közép-európai régió országaiból, így Magyarországról is egyre többen érkeznek. Brini elmondása szerint ez az egyik legfontosabb oka, hogy kampányba fognak nálunk, amivel nemcsak a város szerteágazó, tengerparti nyaraláshoz kapcsolódó szórakozási és gasztronómiai élményeit népszerűsítik, hanem az év vége felé elérhető kikapcsolódási lehetőségeket is. Az elmondások szerint a nyári lehetőségekben sincs hiány, a város képviselői hosszan sorolták a turistáknak kínált szórakozási lehetőségeket, kezdve a reggeli jógától a napközbeni strandoláson keresztül a helyi étel- és italkülönlegességeken túl egészen a rendszeres esti koncertekig.

Mint azt lapunk kérdésére Brini elmondta, a város vonzerejét, az állandó fejlesztéseket elsősorban az önkormányzat felügyeli, és ugyan szeretnének nagyobb arányban bevonni magántőkét, a szabályok ezt nem teszik lehetővé. Lignano Sabbiadoro Olaszország Udine megyéjében fekszik, nagyban támaszkodik gazdaságában a turisztikára, a gazdasági nehézségekkel küszködő ország átlagára vetítve jól áll. Brini elmondása szerint az olasz 0,1 százalékos növekedéssel szemben térségükben 0,4 százalékos volt a bővülés. A bejelentett kampányhoz konkrét, számszerűsített célokat nem határoztak meg, de mindenképp pozitív eredményekkel számolnak – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.