Őszre halasztja a tagdíjbevallás határidejét az agrárkamara

A köztestület szeretné mérsékelni a postahivataloknál a személyes ügyintézés szükségességét.

Magyar Nemzet
2020. 05. 16. 8:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhalasztotta a tagdíjbevallás és -befizetés határidejét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A köztestület országos elnöksége a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt döntött úgy, hogy az alapszabály szerint esedékes nyári hónapok helyett az őszi időszakra teszi át a tagdíjakkal kapcsolatos ügyintézést.

– A kamara folyamatosan nyomon követi a koronavírus hatásait, a járvány okozta gazdasági problémák a kamarai tagok jelentős részét érintik – mutatott rá a NAK.

A halasztás mellett szólt az is, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján az őstermelők jelentős része sárga, illetve fehér csekken fizeti be az esedékes tagdíjat. A köztestület ezzel a döntéssel is szeretné mérsékelni a postahivataloknál a személyes ügyintézés szükségességét. Az új, pontos határidők egyelőre nem ismertek.

A NAK emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-pandémia és annak hatásai miatt az Európai Unió piacán bekövetkezett változások az egyes mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatokat egyaránt, de egymástól eltérő mértékben érintették.

A kamara azonnal elkezdte felmérni az ágazatok állapotát, és ezek alapján juttatta el intézkedési javaslatait a kormánynak. A bevezetett gazdaságvédelmi akcióterv egyes agrárvonatkozású intézkedései segítséget nyújtottak a vállalkozásoknak, hogy megőrizhessék működőképességüket, illetve megtarthassák munkavállalóikat a krízis alatt is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.