Öt újabb egészségipari beruházás indul + videó

– A támogatott beruházások a magyar emberek biztonságát szolgálják – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Magyar Nemzet
2020. 12. 04. 8:50
null
2020.02.14. Varga Mihály Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt újabb magyar vállalkozás csatlakozik azokhoz a cégekhez, amelyek a kormány támogatásával egészségipari beruházásokat indítanak – jelentette be Varga Mihály a Facebook-oldalán. A pénzügyminiszter elmondta: az öt magyar egészségipari cég összesen 3,3 milliárd forintnyi fejlesztést hajt végre. Ezúttal vitaminok, fertőtlenítőszerekhez szükséges alapanyagok, maszkok, csomagolóanyagok, nővérhívó-rendszerek, valamint 3D-s nyomtatással előállított orvosi eszközök gyártását segíti a kormány költségvetési forrásból.

A Pénzügyminisztérium a nyáron indította el az Egészségipari támogatási programot, amellyel eddig tíz magyar vállalkotás indított, összesen tízmilliárd forintnyi beruházást.

– A járvány első hulláma alatt láthattuk, hogy fontos az önellátás, mert amikor a legnagyobb szükség van ezekre a termékekre, éppen akkor okoz nehézséget a beszerzésük. Emiatt az árak is jelentősen emelkednek – mondta a miniszter. – A támogatott beruházások a magyar emberek biztonságát szolgálják, egyben a munkahelyek védelmét, a gazdaság újraindítását is segítik – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.