OTP-kötvényeket vásárol az európai fejlesztési bank

Magyar Nemzet
2019. 07. 18. 11:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 60 millió euró értékben vásárol az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) az OTP 500 millió eurós kibocsátásából. Az OTP Bank az EBRD-befektetést zöldprogramok, köztük az energiahatékonyság és a megújuló erőforrások területén tervezett befektetések finanszírozására használja, összhangban a gazdaságok „zöld átalakítását” (Green Economy Transition, GET) célzó EBRD-program előírásaival. A GET-stratégia alapján az EBRD 2020-ra éves befektetéseinek 40 százalékát zöldfinanszírozásokra fordítja. A 10 éves lejáratú kötvényeket a luxemburgi tőzsdére vezetik be. Az EBRD közlése szerint az OTP 2006 óta most jelent meg először a nemzetközi piacon benchmark méretű kibocsátással. Az EBRD tájékoztatása szerint az OTP-kötvényprogram egyben az első olyan közép- és kelet-európai kibocsátás az európiacon, amely megfelel a szavatolótőkére és a leírható vagy átalakítható kötelezettségekre vonatkozó új uniós minimumkövetelményeknek is.

Fotó: Reuters

Rendszerkockázati szempontból fontos pénzintézet tőkeszerkezetének erősítéséhez járul hozzá azzal, hogy az EU legújabb szabályozási előírásait teljesítő OTP-kötvénykibocsátásban hajt végre befektetést – áll az EBRD közleményében. A londoni székhelyű bank azt is kiemelte, hogy elsődleges feladatai közé sorolja a magyarországi tőkepiacok fejlesztését.

Az EBRD 1991 óta eddig 3,1 milliárd euró finanszírozást folyósított magyarországi programokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.