Ötszáz kilométernyi utat korszerűsítenek az idén

Országszerte csaknem 160 szakaszon, megközelítőleg 500 kilométernyi út felújítása érhet véget az idén, ezzel 2010 óta több mint hatezer kilométer közút korszerűsítését végezték el Magyarországon.

Magyar Nemzet
2019. 09. 25. 5:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országszerte csaknem 160 szakaszon, megközelítőleg 500 kilométernyi út felújítása érhet véget az idén, ezzel 2010 óta több mint hatezer kilométer közút korszerűsítését végezték el Magyarországon – közölte tegnap az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára.

Schanda Tamás kifejtette, hogy a harmadik negyedév végéig 53 szakaszt korszerűsítettek, 121 kilométeren. Az év végére további 360 kilométernyi út átadása várható 104 szakaszon – idézte az államtitkárt az MTI.

Schanda Tamás hozzátette: a munkálatokat több program forrásaiból finanszírozzák. A Magyar falu program keretében a vidéki bekötő- és összekötő utakat korszerűsítik. Az első ütem kivitelezése több mint száz települést és majdnem 250 kilométernyi útszakaszt érint.

A Komplex útfelújítási program keretéből 2016 és 2020 között több mint 550 szakasz újult és újul meg csaknem 1500 kilométeren. Az uniós társfinanszírozású Terület- és településfejlesztési operatív program forrásaiból a megyei önkormányzatok bevonásával kijelölt 184 útszakasz műszaki állapota javulhat összesen 520 kilométeren.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az úthálózat korszerűsítésével a kormány régi adósságot törleszt az ország sok térségében, hiszen – mint fogalmazott – a Gyurcsány- és Bajnai-időszakot az útfelújításokban is felelőtlenség és észszerűtlenség jellemezte.

Kiemelve, hogy a kényelmesebb és biztonságosabb közlekedés javítja az életminőséget és bővíti a települések gazdasági lehetőségeit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.