Pénzügyek: Minecraftos videóból tanulhatnak a gyerekek

A gyerekek médiafogyasztási szokásai nagyon megváltoztak az elmúlt tíz évben, így fontos a folyamatos megújulás, az újabb és újabb platformok keresése a hasznos ismeretek átadásához. Ezért is indult útnak 2020 májusában a vetélkedő tudásanyagához kapcsolódó vloggerverseny, melynek célja, hogy a mai gyerekek a megfelelő pénzügyi tudást hozzáférhető és könnyen fogyasztható formában kapják meg.

Magyar Nemzet
2020. 07. 04. 20:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyerekek körében népszerű Minecraftos stílusban készült tízperces videó vitte el a pálmát a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő első vloggerversenyén. Az influencerekből álló zsűri öt szempont alapján (kreativitás, információátadás, szórakoztatás, technikai kivitelezés, közösségaktivizálás) pontozta a videókat. Az 500 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal jutalmazott ZsDav nyertes videóját közel ötvenezren látták, az összes filmet pedig mintegy 180 ezren.

Rendkívül népszerű a fiatalabbak körében a nyílt világú sandbox videójáték. A pénzügyek tanulásában is segít
Fotó: Facebook

– A videó elkészítésénél arra törekedtem, hogy a legérthetőbben és legviccesebben tudjam bemutatni a takarékoskodást úgy, hogy az egy kisebb gyereknek és egy idősebbnek is élvezhető legyen – mondta a nyertes youtuber a verseny kapcsán, aki a főnyereménye segítségével fejlesztheti csatornáját, és eszközöket vásárolhat a még magasabb minőségű videók elkészítéséhez.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő célja tizedik éve a pénzügyi tudatosság és az alapvető fogalmak megismertetése a gyerekekkel. Ugyanakkor az újabb generációk médiafogyasztási szokásai mára nagyon megváltoztak, ezért találták ki a vloggerversenyt.

– A cél az volt, hogy a pályázat keretében a mai gyerekek a megfelelő pénzügyi tudást hozzáférhető és könnyen fogyasztható formában kapják meg – fogalmazott közleményében a K&H Csoport.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.