Pénzügyi tudatosságra nevelnek állami gondozott gyermekeket

Forrás: MTI2019. 03. 27. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzügyi tudatosságra nevelnek állami gondozott gyermekeket a Vásáry Tamás Alapítvány és a Biztos Jövőkép együttműködésében szervezett oktatáson a Life changer program keretében március 30-án – közölte Joó Beatris, az alapítvány operatív igazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában szerdán.

Egyelőre harminc gyermek veszt rész az oktatásban, de jelenleg a Biztos Jövőképpel egy hosszútávú együttműködésben is gondolkoznak – tette hozzá, rámutatva: sok gyerek rendelkezik negatív költekezési mintákkal, így fontos minél hamarabb átbeszélni velük a pénzügyi tudatosság alapkérdéseit.

A Biztos Jövőkép pénzügyi szakemberei egy háztartás költségeiről, különböző adófajtákról és a kereset megfelelő beosztásáról beszélnek majd a négyórás oktatáson – fűzte hozzá.

A másfél éve létrehozott Vásáry Tamás Alapítvány 140 gyermeknek nyújtott tanácsadó és terápiás segítséget 2018 tavaszától, ezen belül 30 gyermekkel rendszeres foglalkoznak a programok révén, továbbá a gyermekotthonban dolgozó szakemberek munkáját is segítik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.