Perre megy a BKV, és nem fizetne

A fővárosi tömegközlekedési társaságok úgy mondták ki eredménytelennek a köztéri reklámhelyeik értékesítésére kiírt pályázatot, hogy az törvénysértő volt a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint. A cégek ezt vitatják, ezért az ügy bíróság elé kerül – írja a Világgazdaság.

Forrás: Világgazdaság – vg.hu2020. 02. 20. 11:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élt a bírósági jogorvoslati lehetőséggel a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) annak kapcsán, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság a fővárosi tulajdonú cégre és a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-re (BKK) összesen 115 millió forint bírságot szabott ki – erről a BKV tájékoztatta a Világgazdaságot.

A szóban forgó döntés még január 22-én született a reklámtender néven ismertté vált ügyben. Ezzel szemben ugyan nincs mód fellebbezni, de a Fővárosi Törvényszéken közigazgatási pert lehet indítani a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül. Ezt tehát megtették a társaságok.

Fotó: Kallus György/VG

Egyelőre nem tudni, mikor lesz az első tárgyalás időpontja. Az viszont kiderült a BKV a Világgazdaságnak küldött válaszaiból, hogy a vállalat a büntetést még nem fizette be, és egyelőre nem is áll szándékában ennek eleget tenni.

A bíróságtól egyebek mellett kértük a bírságot kiszabó határozat halasztó hatályának elrendelését – közölték. Mindez azért lényeges, mert a Közbeszerzési Döntőbizottság annak idején arról is tájékoztatta az érintetteket, hogy a büntetés átutalására a Magyar Államkincstár számlájára ugyancsak 15 napjuk van, és a keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya. A BKV mégis tesz egy próbát, hogy időt nyerjen a fizetésre.

További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.