PM-államtitkár: Az új beruházásoknak is köszönhető a foglalkoztatás jelentős növekedése

Többek között az új beruházásoknak köszönhető a foglalkoztatás jelentős növekedése – mondta a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 09. 30. 11:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marczinkó Zoltán István hozzátette: 2019 első félévében közel 6500 milliárd forint értékben történtek beruházások, amelyek működtetéséhez új munkaerőre van szükség, ez pedig meglátszik a munkanélküliségi ráta csökkenésén is.

Emlékeztetett: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki jelentése szerint a munkanélküliségi ráta a nyári hónapokban 3,4 százalékra csökkent a tavalyi év azonos időszakában mért 4 százalékhoz képest.

A foglalkoztatás jelentős növekedése a közfoglalkoztatottak számának folyamatos csökkenése mellet valósult meg – jegyezte meg.

Hangsúlyozta: a foglalkoztatottsági ráta a 2010-es 54,6 százalékról 70,2 százalékra bővült és csak tavalyhoz képest 34 ezerrel több embernek van munkája Magyarországon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.