Program a hosszú hétvégére: őszi gasztroséta Etyeken

Az ismert korlátozások mellett is több színvonalas élményprogram várja az októberi kirándulókat az őszi pihenőnapokon.

Magyar Nemzet
2020. 10. 22. 18:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az etyekiek az őszi–téli szezonban három tematikus eseménnyel is készülnek. A mostani hétvége után a januári Piknikig sem maradnak izgalmas program nélkül Etyek szerelmesei. A tervezett események közül elsőként az október 24–25-i Őszi gasztrosétára kerül sor, ahol a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve alapján megalkotott Piknikkódex szabályai szerint várják a vendégeket az etyeki Újhegyen. Ez lehetővé teszi a biztonságos és kulturált kikapcsolódást – közölték lapunkkal a szervezők, hozzátéve, hogy az izgalmas gasztronómiai kínálat mellett mindenütt feltüntetik a hely befogadóképességét is, erre érdemes figyelni.

A napsütés, a szabad levegő feledteti a hétköznapi nehézségeket, habár a járványügyi szabályokat a pincék környékén is be kell tartani Fotó: Magyar Nemzet

A gasztrosétányon szombaton és vasárnap 10 órakor tárulnak a pinceajtók, ahol az egyes helyszínek befogadóképességét figyelembe véve várják a kikapcsolódni vágyókat és azokat is, akik e-bike-túrára indulnának.

A magyar konyha számos tradíciója kel életre a gasztronómiai kiránduláson Fotó: Teknős Miklós

Köztudott: az őszi időszak ínyenc különlegessége, hogy a szüret végén lehet mustot és murcit is kóstolni. Az ételkínálat pedig sosem hagyott még kívánnivalót maga után Etyeken: a sváb községben kiváló palóclevest főznek, de az őszi időszak miatt elmaradhatatlan sütőtökkrémlevest is lehet majd kóstolni, amihez aztán a tökös-mákos rétes dukál.

Kirándulásra és kultúrára is lesz lehetőség. Újítás, hogy az etyeki pincesoron húsz e-bike áll rendelkezésre a kétórás vezetett kerékpártúrákhoz, a szabadtéri galériában pedig nemcsak a fotográfusok remekeit tekinthetjük meg, hanem nyomtatott portrét is készítenek a vendégekről. Ehhez chill, organic zenét is szolgáltatnak Szepesvári jóvoltából – említi a programajánló.

Korábban hiányzó közművek épültek, burkolatot kaptak az utak az etyeki körpincénél Fotó: Teknős Miklós

Az Őszi gasztroséta után november 14-én Libadalommal jelentkeznek a szervezők – mely során megrendezik a már hagyományos libafuttatást –, karácsony előtt pedig Advent a gasztrosétányon címmel december 12-én nyitott pinceprogramot szerveznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.