Rekorderedményt ért el Zalakaros turizmusa

Több mint 638 ezer vendégéjszakát regisztráltak tavaly Zalakaroson,15 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, a város a belföldi vendégek körében egyben a legnépszerűbb település is lett a Balaton régióban – tájékoztatta a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-t.

Forrás: MTI2019. 02. 18. 19:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Szabolcs ügyvezető közleménye szerint a KSH éves turizmusstatisztikai összesítése szerint Zalakaroson tavaly 638 069 kereskedelmi vendégéjszakát regisztráltak. A növekmény a 3,84 százalékos országos, és az 1,6 százalékos régiós növekedési mértéket többszörösen meghaladja.

Novák Ferenc, a város polgármestere szerint Zalakaros ezzel az eredménnyel a legnépszerűbb település volt a belföldi vendégek körében a Balaton régióban, megelőzve a legnagyobb régiós turisztikai szereplőket. Összesített vendégéjszakaszámban is dobogós a város, Hévíz és Balatonfüred után a 3. legnépszerűbb település lett 2018-ban a Balaton térségében.

Czirákiné Pakulár Judit, turizmusért felelős alpolgármester hozzátette: a zalakarosi eredmények növekedése 2018-ban a legnagyobb intenzitású bővülés volt az 5 leglátogatottabb balatoni település és az 5 legnépszerűbb hazai termálfürdős település kategóriában.

Szintén egyedülálló teljesítmény, hogy a stratégiai és a feltörekvő külpiacokon egyaránt növekedést értek el: 12 százalékos bővülést a külföldi vendégéjszakákban. A német nyelvterületről korábban csökkenő vendégéjszakaszámot a múlt évre sikerült növekedésbe fordítani, szintén egyedüliként a régióban – tette még hozzá az alpolgármester.

Kovács Szabolcs közlése szerint ezek az eredmények elsősorban Zalakaros egyedülálló kínálatának, a négyévszakos családi fürdőnek és a szállodáknak köszönhető, valamint annak a közösen befektetett munkának, amelyben „a turisztikai szereplőkkel összehangolt, adatvezérelt, integrált városmarketing-tevékenységet” sikerült megvalósítani.

Idén a Zalakaros Go Bike kampány mellett elindítják a Csak Egy Pillanat! elnevezésű, Európában is egyedülálló programot, amelynek keretében márciustól díjmentes vércukormérést vehetnek igénybe a Zalakarosi Fürdő vendégei, de a zalakarosi szállóvendégeket és a helyben élő családokat is bevonják a kezdeményezésbe – jelezte az ügyvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.