Rekordnyereség a Takarék Csoportnál

A Takarékbank közel 8 milliárd forint adózott eredménnyel, a Takarék Jelzálogbank pedig rekordösszegű, a nemzetközi számviteli szabványok szerint 6,6 milliárd forintos konszolidált nyereséggel zárta a tavalyi évet – nyilatkozta Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a Világgazdaság hétfőn megjelent számában.

Forrás: MTI2019. 04. 15. 7:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bankvezér figyelemre méltónak nevezte, hogy a Takarék Csoporton belül működő kisbankok és a szövetkezeti hitelintézetek eredményei is számottevően javultak 2018-ban, és szinte az összes leányvállalat nyereséges lett, miközben sikerült érdemben csökkenteniük költségeiket. Bár a csoporton belüli átalakítások jelentős ráfordításokkal járnak, a pénzügyi eredmények mind a megelőző évieket, mind a várakozásaikat felülmúlták – mondta a lapnak.

Kiemelte: a vállalati hitelezésben a piaci átlagot jóval meghaladó, 30 százalék körüli bővülést értek el, a lakossági jelzáloghitelezésben pedig szintén a piaci átlagot meghaladva, 35 százalékkal emelték az új kihelyezések összegét. „Jól haladunk a stratégiánkban elfogadott cél megvalósítása felé, ami 2021-re 20-30 milliárd forintos, csoportszintű eredmény elérését irányozza elő” – fogalmazott Vida József.

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy május 1-jével létrejön az új Takarékbank, a csoport kereskedelmi bankja, amelyben első lépésben a B3 Takarék Szövetkezet, a Mohácsi Takarék Bank és a Pannon Takarék Bank egyesül. Az év második felére az új kereskedelmi bank magába olvasztja a jelenlegi Takarék Kereskedelmi Bankot, illetve azt a tizenegy takarékszövetkezetet, amelyek addig cégjogilag még külön életet élnek. A takarékok egyesülési folyamata az év végére lényegében lezárul – mondta Vida József.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.