Rekordot döntött 2019-ben a mobilos autópályamatrica-értékesítés

Csaknem 50 százalékkal több autópálya-matrica fogyott tavaly a Simple alkalmazáson keresztül, mint egy évvel korábban – derül ki az OTP Mobil lapunkhoz eljuttatott közleményéből. Legnagyobb mértékben a havi matricák száma ugrott meg az előző évhez képest, de az éves megyei e-matricák is jól fogytak 2019-ben.

Magyar Nemzet
2020. 01. 13. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várakozáson felüli eredményt hozott az óév mobilos autópálya-matrica vásárlása: közel kétszer annyi vignettát vásároltak a felhasználók Simple alkalmazáson keresztül 2019-ben, mint a megelőző évben. Az OTP Mobil adatai alapján 2018-ban összesen mintegy 276 ezer matrica fogyott, míg ez a szám tavaly 45,5 százalékkal, 402 ezerre emelkedett. Ez azt jelenti, hogy az applikáció felhasználói átlagosan 3,3 matricát vásároltak 2019-ben.

Minden kategóriában növekedtek az értékesítések: tíznapos, havi, éves megyei és éves országos matricából is több fogyott az alkalmazáson keresztül a 2018-as évhez képest. Időtartamot tekintve a havi és az éves megyei matricák eladása nőtt leginkább: előbbié 60 százalékkal, utóbbié 51,8 százalékkal; ezzel meghaladva a 114 ezres darabszámot. Az eladási listát a tíznapos matricák vezetik, ezekből fogyott a legtöbb 2019-ben: a végeredmény közel 208 ezer eladott vignetta, ami az összes értékesített matrica több mint felét teszi ki.

Regionális felosztásban Pest, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyék voltak a legnépszerűbbek.

Fontos információ az autósoknak, hogy a tavalyi éves matricák január 31-én járnak le. Az idei év elején a matricák típusait és díjaikat érintően nincs változás – továbbra is az eddig ismert vignetták vásárolhatók meg, amiknek a díjai nem emelkedtek 2019-hez képest. Szintén változatlan, hogy fizetés nélkül használhatók azon, egyébként díjköteles útszakaszok a terelés idején, amelyeket a közútkezelő terelőútként jelöl ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.