Rendhagyó disznótoros lett az év kedvenc strandétele

A rántott véreshurka és a hal erőleves nyerte el a zsűri tetszését a balatoni gasztroversenyen.

2020. 07. 18. 19:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen se volt még a balatoni büfékultúra reformját reprezentáló strandételverseny történetében: az idén egy helyett két nyári ínyencség is elnyerte a zsűri tetszését, az egyik győztes ráadásul igencsak felülírta a versenykiírásban rögzített szabályokat.

A balatonmáriafürdői Mária Port étterem és panzió egy valódi somogyi disznótorossal, az alsóörsi Fogas büfé pedig egy ugyancsak tájjelegű különlegességgel, sárgarépával és más zöldségekkel ízesített halerőlevessel vette le a lábáról a We Love Balaton és a Balatoni Kör közös bírálóbizottságát.

– Helyi alapanyag felhasználásával készült sült kolbász, panírozott, rántott véres hurka, sült krumpli, sült káposzta és mustármártás kombinációjával készített étellel álltunk a zsűri elé és hoztuk el az év legjobb strandétele díjat – újságolta a Magyar Nemzetnek Balla György, a Mária Port üzletvezetője. Felvetésünkre, hogy ez a somogyi étel bizonyára az étterem német vendégeinek tetszését is elnyeri, az üzletvezető annyit mondott: Bár jönnének már!

A verseny első évében, 2015-ben a balatonfövenyesi Kalóz bisztró harcsa & krumplija, rá egy évre a badacsonyi Kishableány és a balatonboglári Paletta kecskesajttal készült big mekkje, 2017-ben a Paletta pulled pontya, 2018-ban a fenyvesi Konyhám bisztró gofcsija (gofrisütőben készülő tócsni), tavaly pedig a zamárdi Tichi Beach büfé kovászosuborka-krémlevese nyerte el az Év strandétele címet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.