Résztvevőcsúcs a startupok éjszakáján

A startupok éjszakája eddig is platformot teremtett a budapesti startupok találkozása számára, idén viszont valóban nemzetközi rendezvénnyé vált.

2019. 12. 05. 9:27
null
A késői időpont ellenére eredményesek voltak a megbeszélések Forrás: BVK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötödik alkalommal rendezte meg a főváros által támogatott legnagyobb startuprendezvényt, a startupok éjszakáját a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a múlt héten. A rendezvényen minden eddiginél több kiállító kapott helyet. A Be Smart-nyertes magyar, szlovákiai és erdélyi startupok mellett összesen 12 ország vendégei voltak jelen, köztük Budapest digitális partnere, Düsseldorf küldöttei, Bécs vállalkozásfejlesztési ügynöksége és a nagy számban megjelent ír vállalkozók, de még Magyarországon tanuló ecuadori startupper is szerepelt a kiállítók között.

A startupok éjszakája eddig is platformot teremtett a budapesti startupok találkozása számára, idén viszont valóban nemzetközi rendezvénnyé vált. Összesen 1215 ember regisztrált, és tíz százalékuk külföldről érkezett, összesen 14 országból, köztük számos magas szintű döntéshozó és befektető is képviseltette magát – mondta el lapunk kérdésére Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke. – Az éjszaka folyamatos és intenzív meetingeléssel telt, komoly emberek sokaságával New Yorktól Norvégiáig, Düsseldorftól Manchesterig, Bécstől és Londontól egészen Budapestig – közölte az egyik díjnyertes startup, a Sincroll vezetője, Bogár Pál.

Idén első alkalommal a startupok éjszakája kiegészítő programokkal is bővült. A Pallas Athéné Alapítványok támogatásával a délután folyamán a Bölcs Várban négy kiemelt terület – az applikációfejlesztés, a pénzügyi technológiák, az egészségügyi megoldások és a zenei innovációk – aktuális fejleményeit vitatták meg a startupok délutánja résztvevői. Különösen nagy érdeklődés övezte a zenei startupok bemutatkozását és az azt követő kerekasztal-beszélgetést, melyen többek között Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője, valamint Lányi Lala, az Analogue Music Hall vezetője is részt vett.

A késői időpont ellenére eredményesek voltak a megbeszélések
Fotó: BVK

A mobilapplikáció-fejlesztés és E-Health rendezvények társszervezője, a Mindtech Apps céget vezető Králik Tamás arról számolt be, hogy a két területen sikerült összekapcsolniuk a startup-ökoszisztéma szereplőit, aktív beszélgetés és műhelymunka alakult ki. A szekcióüléseket követő kapcsolatépítő eseményen pedig számos további megkeresést és kérdést kaptak a résztvevők. Az egészségügyi eseményen részt vett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának dékánja és innovációs dékánhelyettese is, akik szintén hasznosnak értékelték a rendezvényt. Délután a Bölcs Vár biztosított helyszínt az európai üzleti angyalokat összefogó ESIL-kezdeményezés eredményeit bemutató prezentációnak is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.