Rögtön elkülönítik a gyanús vendégeket

A koronavírus időszakában a szokásosnál gyakrabban végeznek el bizonyos takarítási folyamatokat, emellett kiemelt figyelmet fordítanak a személyzet személyi higiénéjére.

2020. 02. 07. 17:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ajánlást tett közzé a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a hazai szálláshelyek vezetői és munkavállalói felé a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Ebben külön felhívják a figyelmet arra, hogy a turisztikai szakemberek változatlanul megkülönböztető elbánás nélkül, figyelmesen fogadják a kínai, ázsiai vendégeket, ez Magyarország imázsának szempontjából, illetve turizmusunk töretlen fejlődése érdekében kulcsfontosságú.

A reptéri ellenőrzés után is marad az óvatosság
Fotó: Teknős Miklós

A javaslat részletesen kitér a higiéniai tennivalókra, illetve a dolgozók tájékoztatásának fontosságára. Amellett, hogy javasolják a napközbeni gyakori kézmosást fertőtlenítővel, alkalmanként legalább 20 másodpercig, a szálloda éttermének bejáratánál fertőtlenítő folyadékot, spray-t is biztosítanak a vendégeknek, akárcsak az öltözőkben, illetve a munkatársak részére. A koronavírus időszakában a szokásosnál gyakrabban végeznek el bizonyos takarítási folyamatokat (liftek, ajtókilincsek, mosdók, hajszárítók, WC-k), emellett kiemelt figyelmet fordítanak az éttermi porcelánok, evőeszközök, poharak mosogatására, a büféasztalokra, az orvosi és wellnessterületekre és a személyzet személyi higiénéjére.

A szállodákban megtiltották, hogy enyhe betegséggel bárki dolgozzon, és ha a vendéglátók bármilyen gyanús esetet észlelnek, azonnal értesíteniük kell a hotel vezetőjét. Amennyiben felmerül a gyanú, hogy koronavírus miatti megbetegedés történt, a vendéget, dolgozót elsőként elkülönítik, orvost hívnak, illetve utánanéznek, hogy kikkel érintkezett, és értesítik a közegészségügyi hatóságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.