Röpködnek a százmilliós megbízások a baloldali önkormányzatoknál

Amíg a baloldal az önkormányzatok kivéreztetésével vádolja a kormányt, addig hatalmas összegekben kötnek megbízásokat külsős cégekkel. Mutatjuk a példákat!

2021. 06. 06. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kormány az ön pénzét veszi el a kerületünktől” – hirdeti a balliberális vezetésű XV. kerületi önkormányzat, amely korábban Einstand címmel egy kiadványt is eljuttatott a lakosoknak. Abban arról beszél a polgármester, hogy a „kerület kifosztása nem kormányzás”. Cserdiné Németh Angéla szerint „a választópolgárok nem buták. Pontosan értik, ha elmondjuk nekik, hogy a Fidesz mit tesz az emberekkel pártállástól függetlenül.” A lapban olyanokat írnak, hogy a járvány és a kormány megszorításai miatt a kerületi intézmények présbe kerültek, míg Karácsony Gergely főpolgármester azt fejtegeti egy interjúban, hogy a „kormánynak sem lehet érdeke a főváros becsődöltetése”.

Az önkormányzat a honlapján egy számlálót is működtet, amely azt kívánja láttatni, hogy az Orbán-kormány a koronavírus-járvány alatt mennyi pénzt vett el a kerülettől. Úgy tűnik azonban, hogy mindez színtiszta politikai játszma, mert a kerület nincs híján forrásoknak.

Ha igaz lenne mindaz, amiről az önkormányzat vezetése beszél, akkor nyilván nem kötnének szerződést egy céggel a „zöldfelület és köztisztasági feladatok ellátására” sem. De kötnek, mégpedig – áfa nélkül – 697,5 millió forint értékben.

Ezért a pénzért „az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő, az M3-as autópálya bevezető szakaszától keletre eső, a közigazgatási határáig terjedő közterületeket” kell gondoznia a nyertes ajánlattevőnek. A megjelölt területen ezek szerint vélhetően nem lesz méhlegelő, hiszen ez az összeg bizonyára a fű kaszálására is fedezetet nyújt.

Lapunk több olyan megbízásról is beszámolt az elmúlt időszakban, amely ékesen cáfolja a baloldali siránkozás valós alapját. A többi között megírtuk, hogy parkolóautomaták beszerzésére, felújításra és karbantartásra 352 millió forintot költene a DK-s vezetésű újbudai önkormányzat parkolásüzemeltetéssel foglalkozó cége. Felhívtuk a figyelmet arra is, hogy a Budapesti Közlekedési Központ ajánlattételi felhívást tett közzé hirdetési és marketingszolgáltatásokra. A szerződésnek, amelyet megkötnek majd a nyertes céggel, áfa nélkül 150 millió forint lesz a keretösszege. Ezért cserébe el kell látni a kampányszerű kommunikációhoz kapcsolódó médiaügynökségi, médiatervezési és médiavásárlási feladatokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.