Rövidesen elindulhat az újabb magyar–szlovák átkelő kialakítása

Az átkelővel napi 600 személyautó takaríthat meg 40 kilométeres kerülőt Szlovákia felé.

Forrás: MTI2020. 08. 19. 8:24
null
Ercsi, 2018. augusztus 23. Komp közlekedik a Dunán Ercsinél 2018. augusztus 23-án. Az elmúlt napokban több helyen is megdõlt a Dunán a valaha mért legalacsonyabb vízállás rekordja. Ercsinél mínusz 67 centimétert regisztráltak augusztus 21-én, az eddigi rekord az 1970-ben mért mínusz 36 centiméter volt. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A STRABAG alakítja ki a Neszmély-Dunaradvány komp magyarországi létesítményeit, az átkelővel napi 600 személyautó takaríthat meg 40 kilométeres kerülőt Szlovákia felé – tette közzé honlapján a Magyarépítők.hu. A fejlesztés költsége csaknem 1,8 milliárd forint, a beruházás 85 százalékát európai uniós forrásokból, 15 százalékát magyar és szlovák költségvetési forrásokból fedezik. A kompot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerzi be. A szlovákiai fejlesztésekért az Ister-Granum EGTC felel.

Az átkelő lábakon álló neszmélyi épületének alapterülete 170 négyzetméter, a létesítményben 100 négyzetméteres emeleti teraszt is kialakítanak. A STRABAG a magyar oldalon 28 parkolóhelyet épít, a szlovák oldalon kilenc helyet alakítanak ki.

A társaság az eredetileg becsült csaknem egymilliárd forintos nettó ár helyett 849 millió forintért vállalta el a munkát. Az átkelő átadása után a túlnyomórészt magyar lakosságú Dunaradványba és térségébe Magyarországról 40 kilométeres kitérő kihagyásával lehet majd eljutni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.