Rövidesen startol az új Takarékbank

Magyar Nemzet
2019. 04. 18. 16:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövidesen, május 6-án indul a Takarék-csoport új, univerzális kereskedelmi bankja, a Takarékbank Zrt. – adta hírül tegnap a hitelintézet. – Az átállást biztosító bankszünnapok alatt, május 1–6. között nem nyitnak ki a bankfiókok, átmenetileg nem működik a netbank és a mobilapplikáció, nem lehet utalásokat kezdeményezni és fogadni. Az új Takarékbank a Takarék-csoport központi bankjának vállalati és lakossági számlaszerződés-, betét- és hitelállományait is átveszi. Az új pénzügyi intézményhez – a tervek szerint október végéig – a többi 11 takarékszövetkezet és a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. is csatlakozik majd.

Mint ismert, a központi bank tavaly novemberi közgyűlésén az a döntés született, hogy 2019. október végéig egyetlen új, ízig-vérig korszerű, országos lefedettségű kereskedelmi bankban egyesülve folytatják tevékenységüket. Ennek első lépcsőjeként kezdi meg működését most az új Takarékbank Zrt. a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt., valamint a B3 Takarék Szövetkezet egyesülésével úgy, hogy a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 Takarék Szövetkezet beolvad a Mohácsi Takarék Bank Zrt.-be, amely ezzel egyidejűleg Takarékbank Zrt.-re változtatja a nevét. A csoport központi bankja, amely MTB Zrt. elnevezéssel működik tovább, lakossági és vállalati számlaszerződés-, betét- és hitelállományát ruházza át az új Takarékbank Zrt.-re. Az ország legnagyobb fiókhálózatát üzemeltető Takarékbank a helyi közösségek bankja kíván lenni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.