Saját készítésű kreatív eszközökkel segítik a védekezést

A járvány lassítása érdekében a szakképző intézmények oktatói, tanulói saját készítésű eszközökkel segítik a koronavírus terjedése elleni védekezést – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 04. 04. 12:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az összefogás jegyében az ITM fenntartásában lévő szakképzési intézmények sorra csatlakoznak a múlt héten elindult kezdeményezéshez, amelyben végzős vagy felnőttoktatásban részt vevő tanulók gyakorlatként maszkokat varrnak.

Az ország 34 szakképzési centrumában eddig már közel 37 ezer textil szájmaszk készült el, amelyeket az önkormányzatok közreműködésével juttatnak el a helyi kórházakba, szociális intézményekbe, idősotthonokba. A centrumok és az iskolák megosztják egymással „jó gyakorlataikat”, a technológiai megoldások, szabásminták továbbadásával segítik a többiek munkáját.

A Szolnoki Szakképzési Centrumban a 21. századi szakképzés nyújtotta technikai lehetőségekkel élve 3D-s nyomtatóval állítanak elő speciális arcvédő plexit az egészségügyi dolgozók részére. A centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében készülő pajzsokat a tanulók kis csoportokban állítják elő.

A kezdeményezéshez más centrumok is csatlakoztak, már folynak a miskolci és szerencsi gyártás előkészületei.

Az ITM minden kezdeményezést bátorít a szakképzésben is, amely a járvány elleni védekezést erősíti, a kockázatoknak jobban kitett dolgozók és idősek segítését szolgálja – áll a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.