Segítség a nehéz helyzetbe került kkv-knak

15 milliárd forintot különít el a GB & Partners magyar kkv-k számára a vírushelyzet kezelésére és az azt követő talpra állás elősegítésére.

2020. 03. 29. 12:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus járvány korábban nem tapasztalt helyzetbe hozta a magyar vállalkozásokat. Szinte nincs olyan vállalkozás, amelyik ne kényszerülne megszorításokra, elbocsátásokra, amelyiknek ne kellene újraterveznie a saját jövőjét. A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. különösen fontosnak tartja, hogy e nehéz helyzetben a magyar vállalkozók oldalán álljon, ezáltal segítve a magyar gazdaság talpon maradását. Ennek érdekében a GB & Partners úgy döntött, elkülönít 15 milliárd Ft-ot az általa kezelt vagyonból magyar kkv-k számára, segítve a vírushelyzet utáni újrakezdést. Az alapkezelő ezen dedikált forrás egyszerűbben elérhetővé tételével szeretné segíteni a magyar gazdaságot ebben a helyzetben. A forrást 8-15 olyan, középméretű társaságba tervezi befektetni az Alapkezelő, amelyek már bizonyítottak a piacon, de a vírushelyzet miatt nehéz helyzetbe kerültek, ugyanakkor hosszú távon van esélyük a növekedésre, esetleg nemzetközi terjeszkedésre a friss tőkeinjekció révén.

Olyan, már működő cégek jelentkezését várja az alapkezelő a [email protected] címen, amelyek legalább 1-2 milliárd forint árbevétellel rendelkeznek, valamint átgondolt, pénzügyi tervekkel alátámasztott elképzeléseik vannak arra, hogyan adnának választ a jelenleg kialakult piaci és gazdasági helyzetre az alapkezelő által biztosított plusz likviditás felhasználásával.

Az alapkezelő által piaci feltételek mellett rendelkezésre bocsátott, hosszú távú finanszírozást a helyreállítás mellett elsősorban új beruházásra, kapacitásbővítésre, felvásárlásra, összeolvadásra, vagy nemzetközi terjeszkedésre lehet majd felhasználni.

A finanszírozáson túl a GB & Partners az eddig felhalmozott és bizonyított szakértelmet nyújtja, mellyel már sikeresen épített fel nemzetközi cégeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.