Startupok éjszakája, ötödször

Munkatársunktól
2019. 11. 28. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma tartják a Startupok éjszakáját, a főváros által támogatott eseményt már ötödik alkalommal rendezi meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. Idén mintegy 70 startupot és 30 vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezetet várnak 12 országból. A meghívott felszólalók között van Ronan Gargan, Írország nagykövete, Győri Enikő, az Európai Parlament képviselője, György László, az ITM államtitkára, de a panelbeszélgetéseken részt vesznek az innovációban élen járó fővárosi egyetemek vezetői is.

A kiállító startupok a BVK Be Smart versenyének nyertesei, amelyek közül többen már neves nemzetközi innovációs rendezvényeken is kaptak bemutatkozási lehetőséget, pél­dául november elején a lisszaboni Web Summiton.

A résztvevők számos különböző iparágat képviselnek: többek között okosparkolási és okoshotel-megoldásokkal, szőlőtermesztést optimalizáló szoftverrel, közösségi zenealkotó platformmal, hőszivattyúmenedzsment-megoldással, okosinkubátorral, strandszéffel és ígéretes ipari megoldásokkal is találkozni lehet majd az este folyamán. A Startupok éjszakája ad helyszínt a X. Be Smart startup verseny és a Startup Europe­ Awards Hungary ünnepélyes díjkiosztójának is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.