Sűrített földgázt szállít az NKM

Magyar Nemzet
2019. 06. 27. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közbeszerzési eljárás nyerteseként az NKM Mobilitás Kft. két évre szóló szerződést írt alá az FKF Zrt.-vel sűrített földgáz (CNG) üzemanyag szállítására – közölte az NKM Nemzeti Közművek Zrt. az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az NKM Mobilitás Kft. több mint öt éve biztosítja az FKF Zrt.-nek a CNG üzemanyagot. Az FKF Zrt. 63 járműből álló, sűrített földgázzal üzemelő flottával rendelkezik.

A 2014-ben vásárolt CNG hajtású környezetkímélő járművek az elmúlt öt évben a dízeljárművekhez képest 678 tonna szén-dioxiddal, 46 tonna nitrogén-oxiddal és tíz tonna szálló porral kevesebb káros anyagot juttattak a főváros levegőjébe. A járművek üzemeltetésére felhasznált földgáz mennyisége az elmúlt öt évben meghaladta a kétmillió köbmétert – írták a közleményben.

Hangsúlyozzák, az NKM részeként működő NKM Mobilitás Kft. célkitűzése, hogy országszerte egyre több városban honosítsa meg és fejlessze a sűrített földgáz- és elektromosáram-alapú alternatív zöldközlekedést, amellyel élhetőbb környezetet tudnak biztosítani. Amellett, hogy a CNG-hajtású járművek tiszta üzemanyaggal működnek, üzemeltetésük gazdaságos, különösen autóbuszok és nehézgépjárművek esetén jelentenek jó alternatívát a közlekedésben.

Emlékezetes, Magyarország első, a hazai fuvarozóknak kialakított, cseppfolyósított földgázt (LNG) kínáló üzemanyagtöltő állomását Szigetszentmiklóson az M0-s körgyűrű 19-es kilométerénél található pihenőnél adták át.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.