Szárnyal az építőipari divízió az Opusnál

Magyar Nemzet
2020. 03. 11. 13:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a koronavírus a nemzetközi, illetve a hazai tőzsdét is negatívan befolyásolja, és ez az Opus Global Nyrt. papírjainak árfolyamán is látszik, a csoporthoz tartozó cégek működésére nem jelent kockázatot – jelentette ki Dakó Gábor Miklós társaságirányításért felelős vezérigazgató-helyettes a Magyar Nemzet kérdésére, megjegyezve, hogy sok szempontból már ma is Magyarország vezető, ipari termelő és szolgáltató vállalatcsoportja az Opus Global Nyrt.

Dakó Gábor emlékeztetett: az Opus Global és a Konzum Nyrt. tavalyi egyesülésével a magyar tőzsdei piacon az ötödik legnagyobb társaság jött létre. A vezérigazgató-helyettes az Opus-részvények árfolyamának látványos mozgásának okait tudakoló kérdésre kifejtette: számos, a részvény árfolyamát meghatározó tényező a társaság működésén kívül keresendő. Ilyen például a koronavírus is. A szakember ugyanakkor hangsúlyozta, a terveik szerint folyik az üzletmenet, ezt támasztják alá az elmúlt időszak bejelentései is: bejutottak abba a szűk körbe, akik közül kikerül az E.ON üzleti ügyfeleit kiszolgáló cégének új tulajdonosa. Ugyancsak az E.ON-nal kötöttek megállapodást a Titász megvásárlásának feltételeiről. Az építőipari divízió szárnyal, a cégcsoport egyik zászlóshajója, a Hunguest Hotels pedig szintén jól teljesít. Dakó Gábor szerint abban, hogy mára az Opus Global Nyrt. Magyarország vezető ipari termelő és szolgáltató vállalatcsoportjává vált, nagy szerepet játszik az innovatív, eredmény- és minőségközpontú megközelítésük és kiváló szakembergárdájuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.