Százezreket spórolhatunk a tudatossággal

Magyar Nemzet
2019. 03. 11. 12:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább élénkült a lakáshitelezési piac, az első hónapokban továbbra is nagy volt a lakosság érdeklődése. Tavaszra a pénzintézetek újabb akciós lehetőségekkel rukkoltak elő, amelyeket a Bank360.hu hitel-összehasonlító oldal gyűjtött össze, hogy felhívja a figyelmet arra: érdemes alaposan tájékozódni a bankok aktuális ajánlatai között, mielőtt hosszú távú elkötelezettséget vállalnánk, ugyanis akár százezer forintot is spórolni lehet az utánajárással.

A portál kalkulációi szerint pél­dául 15 millió forintot húszéves futamidővel, tízéves kamatperiódussal akár 4,58 százalékos THM-mel is találhatunk ma a piacon, míg a kicsit kockázatosabb ötéves kamatperiódust vállalva már 4,01 százalékos THM-mel is vehetünk fel kölcsönt.

A portál legfrissebb információi szerint márciustól az UniCredit Bank már nem fogad be új kérelmet a referencia-kamatlábhoz kötött kamatozású típusú termékekre, így ennél a banknál már csak hosszú kamatperiódusú vagy végig fix kamatozású hitelek közül választhatnak az ügyfelek, ami azt jelenti, hogy a törlesztés biztonságosabbá válik.

Csökkentek a kamatok a K&H Banknál az öt-, tízéves kamatperiódusú és a tízéves rögzített kamatozású lakáshiteleknél. Olyat is kérhetnek a hitelintézet ügyfelei, hogy engedjék el a kezdeti díjakat, ebben az esetben is átlagosan 0,2 százalékkal alacsonyabb kamatozással juthatnak hozzá a kölcsönhöz. A Budapest Banknál ugyancsak csökkent a tízéves fogyasztóbarát jelzáloghitel kamata 2–10 millió forintos hitelösszegsávban.

Tavaszi akciót hirdetett a Raiffeisen Bank, amely 70 ezer forint jóváírást adhat a lakáshitelhez, ha valaki május 31-ig minősített fogyasztóbarát kölcsönt igényel, és a folyósítástól a jóváírásig számítva késedelem nélkül fizeti a törlesztőrészleteket, továbbá más Raiffeisen-terméknél sincs 30 napnál későbbi vagy ötezer forintnál magasabb késedelmes tartozása. Az akció összevonható az induló díjakra vonatkozó akcióval, azonban a jóváírt összeget vissza kell fizetni, ha három éven belül végtörlesztjük vagy a tőketartozás felét meghaladó összeget törlesztünk elő – hívj fel a figyelmet a Bank360.hu.

Változtatott kamatkedvezmény-rendszerén a CIB Bank: ötéves kamatperiódusú fogyasztóbarát lakáshiteleknél és további akciókkal is kecsegtetnek. Például százezer forintot írnak jóvá, ha az ötéves fogyasztóbarát hitel célja idegen bank jelzáloghitelének kiváltása.

Jól látszik az év eleji adatokból, hogy továbbra is élénk a hitelezési piac, egyre több kedvező ajánlat jelenik meg az ügyfelek elcsábítására. A szakértők szerint pénzügyi tudatossággal, alapos tájékozódás utáni döntésében hosszú időre nyugodt lehet az ügyfél, nem kell aggódnia a jutányosan kötött ügyletért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.